1

Temat: 1 supermoto - jaki ?

Tak wiec planuje kupic supermoto , ale nie wiem jakie ..
Od 2 lat jezdze na motorach , mialem stycznosc z roznymi maszynami ( od 125 do 1300 ) ale sam posiadam tylko 50cmm (skuter i enduro ) , chcialem kupic cos o wiekszej pojemnosci i w tym sek ze nie wiem co jest dobre i nada sie na nastepny motor dla mnie ... fundusze to mniej wiecej do 10.000 zl . Przede wszystkim motor musi byc w miare nie drogi w utrzymaniu ze wzgledu ze nie mam stalych dochodow ( praca weekendowa/wakacyjna ) , w razie czego zeby mozna bylo latwo dokupic czesci itp , zmienic kola enduro/szosowe ( bo lubie jazde w terenie ) i zeby nie byl stary jakos 2003>   . Moze cos mi doradzicie , rozgladam sie za suzi drz 400 , yamaha wr 250 ( ale za droga ) ... Myslalem rowniez nad kawasaki klx 250 ale nigdy na nim nie smigalem i nic oprucz danych o nim nie wiem . Nie jezdzilem nigdy na wiekszych i ciezszych endurakach/supermoto jak np yamaha xt660 i nie wiem czy z takim bym sobie poradzil , dlatego mysle bardziej o czyms do 450 cmm .. Moze macie jakies fajne moto , godne uwagi i wmiare spelniajace moje wymagania .

"To nie moc silnika , tylko technika czyni z Ciebie zawodnika ..."

2

Odp: 1 supermoto - jaki ?

Siemasz. Na twoje dylematy bylo już kilkanaście postów tematów itp... sam miałem podobne rozterki  smile  Poszukaj sobie na forum wszystko tam jest!

P.S Jak chcesz dużo jezdzić i mało siedzieć pod bajkiem to kup sobie DRZ 400 S lub SM albo to czego ja nie zrobiłem czyli wersje E  big_smile

Moją DR-Z400Ssm do czwórki na gumie, kto tak umie? :]

320mm Supermoto Racing rotor orange motomaster flame bitch  :D

3

Bierz CR 500 inne ci się kiedyś znudzą!

SMX 125 SM- zarżnięty /Suzi RM 125 SM - zarżnięty / Suzi DRZ 400s - sprzedana :D a teraz co :)??

4

SmX napisał/a:

nie słuchaj go on jest pijany  tongue

drz bedzie dobrym wyjsciem tylko niewiem czy ogarniesz coś fajnego do 10 tyś

sa jeszce ttr fajne mało wymagające , xr 600

No i moją Dr 650 komuś kto by nie marudził i nie zakatowal by jej mogł bym sprzedać po wakacjach na jesien na zime jakoś tak , a jak nie to zostaje z nią jeszcze na następny sezon bo sie dogadaliśmy i fajnie nam razem  big_smile

Suzuki Dr 650se , przepraszam w mojej głowie siedzą już inne, mmm... xr 650r, 690smc, 660smc, fs 650 i bóg wie jeszcze co

5

Myslicie ze 250 to za malo i mi sie znudzi ? w sumie racja wiem jak to jest z moto tongue ale jak jezdzilem na wr-ce 250 to juz czulem roznice niz na 125 smile , drz powinna mi wystarczyc tongue ale nie wiem na co zwrocic uwage przy jej zakupie ...

a taka nie mogla by byc ? http://allegro.pl/item1114626320_suzuki … rawdz.html

http://allegro.pl/item1123309957_drz_400_s.html

http://allegro.pl/item1114008334_suzuki … amaha.html

chcialem cos w miare swiezego ... i kupic oponki do niej , albo odrazu cale kola .

Juz ten motor bede planowal miec dluzej , minimum ze 2-3 lata tongue bo jak narazie to co roku zmieniam tongue bo sa juz za slabe dla mnie ..

Ostatnio edytowany przez Danzi93 (2010-07-16 23:30:47)

6

mówie Ci bierz dr 650 tongue tylko tzreba ją kochać, a zrobi z tobą wszystko
http://www.youtube.com/watch?v=AQvS-PvFmmc czyż nie jest kochana <ja*erdole_ide spać _ bo_mi odpier*ala>

Suzuki Dr 650se , przepraszam w mojej głowie siedzą już inne, mmm... xr 650r, 690smc, 660smc, fs 650 i bóg wie jeszcze co

7

Nawet tam nie jedz zeby go obejrzeć!!! śmieć!

8

Barteksm napisał/a:
SmX napisał/a:

nie słuchaj go on jest pijany  tongue

drz bedzie dobrym wyjsciem tylko niewiem czy ogarniesz coś fajnego do 10 tyś

sa jeszce ttr fajne mało wymagające , xr 600

No i moją Dr 650 komuś kto by nie marudził i nie zakatowal by jej mogł bym sprzedać po wakacjach na jesien na zime jakoś tak , a jak nie to zostaje z nią jeszcze na następny sezon bo sie dogadaliśmy i fajnie nam razem  big_smile

Skąd wiedziałeś ale miałem wczoraj bombę smile

SMX 125 SM- zarżnięty /Suzi RM 125 SM - zarżnięty / Suzi DRZ 400s - sprzedana :D a teraz co :)??

9

Jak ktoś poleca cr 500 na pierwszy motocykl to musi być pijany , albo zdrowo nie zdrowy tongue

10

Ja mam TTR na sprzedaż  smile

KTM 450EXC-R, CBF 500, TTR 600, YZ 250

11

no , ale kolega prawko bedzie robił dopiero na wiosne jezeli to 93 w nicku oznacza rocznik , no chyba że to wzrost  tongue

12

Hmmm postanowilem ze biore drz tongue opinie swiadcza ze to swietny motocykl i daje duzo radochy .. wlasnie tego mi trzeba big_smile ze wzgledu ze nie mam jeszcze prawka narazie bede szukal enduraka a jak kategoria A juz bedzie zrobiona dokupie kola smile

Tak wogole na co zwracac uwage przy zakupie ?

bico napisał/a:

Nawet tam nie jedz zeby go obejrzeć!!! śmieć!

Dlaczego smiec ? tongue

13

bo dla kumpla szukaliśmy szkoda czasu tam jechać nie chce mi sie pisać dlaczego uwierz mi !

14

Wierze tongue myslalem ze stwierdziles to jakos z wygladu lub czegos innego tongue

15

bico napisał/a:

bo dla kumpla szukaliśmy szkoda czasu tam jechać nie chce mi sie pisać dlaczego uwierz mi !

Rozmawiałem ze sprzedającym bardzo polecał mi ten motor. Ale nie chciał bym się wkopać z zakupem powiedz mi na co zwrócić  uwagę przed zakupem. Wybieram się w innym celu do lublina przy okazji chciał bym go obejrzeć właściciel jest chętny coś opuścić

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM