1

Temat: Obcięty króciec do pompy sprzęgła przez spad łańcuch POMOCY

Koledzy nie wiem co się stało
Podejrzewam że odkręciły się śruby na tylnej zębatce a ostatnia się urwała.
Straty:
Ukruszona część piasty (wyrwana jedna śruba mocująca tyl zębatkę)
Obcięty króciec od płynu sprzęgłowego te na prawo od zębatki zdawczej i z tym to ja nie wiem co zrobić (wymiana całego boku silnika)  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad

Panowie poradźcie co z tym robić, może ktoś może załatwić części za ludzkie pieniądze.

Masakra, nacieszyłem się nowym moto 2mieś sad a tu k. taka ładna pogoda sad

KTM 660SMC 2003

Ostatnio edytowany przez MMHammer (2010-07-08 01:15:15)

Post's attachments

Attachment icon DSC04742.JPG 144.14 kb, 2 downloads since 2010-07-08 

Attachment icon DSC04751.JPG 149.54 kb, 2 downloads since 2010-07-08 

2

Odp: Obcięty króciec do pompy sprzęgła przez spad łańcuch POMOCY

NIestety BMW , czyli bedzies zmial wydatki. Takich rzeczy nei da rady pospawac, trzeba kupic kawalek bloku silnika i tylna piaste ;/

DRZ 450
Kupie/zlece zrobienie  tylny "stunt" stelaz

http://bikepics.com/members/chichio/03drz400/

3

Z piastą się zgodzę że gance noje używka musi być ale z blokiem silnika niekoniecznie.
Może dało by się to jakoś zrobić, np obejść ten kanał i podawać płyn bez pośrednio.To tylko płyn do sprzęgła a nie magistrala olejowa silnika. Warto pokazać to komuś, kto nie takie przeszczepy składał-jestem niemal pewien że da się coś wymyślić.
Skoro karter i tak do wyjebania to nic nie szkodzi spróbować i jak nie wyjdzie to wtedy szukać karteru.

joł

The riders ride, into the night,
Into the West, to see who's bike's the best,
They're all fools, to live by rules,
The rider wearing black...

4

Na oko wygląda mi to na odkręcany podzespół a nie wspólny odlew z blokiem, chyba że się mylę.
Jesli to wspólny odlew to na oko naprawiałbym to w ten sposób że zalałbym to ukruszone alumnium spawaniem, a następnie zrobił na nowo wiertłem dwa kanały (pionowy i ten osiowy), zaślepiając po wierceniu oba otwory gwintowanymi kołkami od zewnątrz., A poźniej całość pojechać wykończeniowo estetycznie, tak by nie wyglądało to na ordynarną słowiańską rzeźnię tongue

Ostatnio edytowany przez jareks (2010-07-08 12:59:55)

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

5

Jeśli tylko materiał z którego wykonano kartery jest spawalny...

BTW masz rację z tym odkręcaniem, to pewnie od razu robi za pokrywę tłoczka sprzęgła...

Ostatnio edytowany przez SFMario (2010-07-08 13:36:48)

The riders ride, into the night,
Into the West, to see who's bike's the best,
They're all fools, to live by rules,
The rider wearing black...

6

jareks napisał/a:

Jesli to wspólny odlew to na oko naprawiałbym to w ten sposób że zalałbym to ukruszone alumnium spawaniem, a następnie zrobił na nowo wiertłem dwa kanały (pionowy i ten osiowy), zaślepiając po wierceniu oba otwory gwintowanymi kołkami od zewnątrz., A poźniej całość pojechać wykończeniowo estetycznie, tak by nie wyglądało to na ordynarną słowiańską rzeźnię tongue

big_smile  big_smile  big_smile  big_smile
Może znacie jakiegoś speca najlepiej z Łódzkiego który by się wzioł za to.

7

Coś podobnego w zeszłym tygodniu widziałem w serwisie KTM w Poznaniu. Pękł łańcuch napędowy w RC8 i urwał wysprzęgnik. Złe wieści sa takie, że mechanik powiedział że nie da się tego spawać. Nowe kartery do RC8 kosztują ponoć około 10 000 złotych! yikes

Ostatnio edytowany przez gierwi (2010-07-08 21:16:03)

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to, że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski

8

u nas jest warsztat co takie sprawy spawa, być może nawet na motocyklu, poszukaj lokalnie spawacza z tigiem i z doświadczeniem

9

Dziękuje panowie za wszystkie podpowiedzi

Sprawa idzie w dobrym kierunku
oby się udało